Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

Актуални новини

„Театърът чете“ се завръща на Лятна сцена „Зад Театъра“ утре

 

 

 

Изданието на „Театърът чете“ този месец е посветено на българската литература и на 170 години от рождението на Иван Вазов

На 18 юли от 21:00 сред свежестта на дърветата около Лятната сцена „Зад Театъра“ актьорите от Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ - Варна ще ни припомнят едни от любимите и най-емблематични български текстове, определящи за националната ни литература. Към тях ще се присъедини обоистката Надя Енчева от Държавна опера - Варна, която ще съпровожда четенето с музикални теми от произведения на младия композитор Румен Бояджиев-син.

Изданието на „Театърът чете“ този месец е с посвещение на българската литература и на 170 години от рождението на нейния патриарх Иван Вазов. През този месец отбелязваме също 143 години от рождението на певеца на българското село Елин Пелин и 91 години от рождението на поетесата Станка Пенчева. В тяхна чест актьорите Свилен Стоянов и Юлияна Чернева ще четат техни произведения. Самата Юлияна Чернева също пише стихотворения и тази връзка между артистични превъплъщения ще обогати вечерта. 

 

Неочаквано през този месец ни напусна и незабравимата поетеса Марияна Башева, която създаде едни от най-запомнящите се текстове на български песни в последните десетилетия. Нейни стихове ще поднесе актрисата Даниела Викторова.

Тази година се навършват 140 години от рождението на Йордан Йовков, който също ще бъде почетен в спектакъла. Ще прозвучат редове и от Йордан Радичков, Константин Павлов, Христо Фотев, Маргарит Минков, Блага Димитрова, П. Р. Славейков, Димитър Димов и Теодора Димова, Борис Христов, Георги Господинов и Алек Попов.

В новото издание на „Театърът чете“ ще се включват 16 актьори от Варненската трупа:
Даниела Викторова, Стоян Радев, Веселина Михалкова, Свилен Стоянов, Юлияна Чернева,
Константин Соколов и Димитър Костадинов, Станислав Кондов, Николай Божков, Милена Кънева, Гергана Арнаудова, Теодора Михайлова, Петя Ангелова, Полина Недкова, Цветина Петрова, Ивайло Иванов и Симеон Лютаков.

На събитието 10 късметлии от публиката ще имат възможността да спечелят карта за лоялен клиент от Книжарници „Сиела“ с постоянна отстъпка 12%. За да имате шанс да спечелите,  трябва да отговорите на три въпроса във Фейсбук страницата на театъра. 

ПЪРВИ ВЪПРОС

ВТОРИ ВЪПРОС

ТРЕТИ ВЪПРОС

ПОДРОБНОСТИ

 

 

 

 

TOP