Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

Актуални новини

ДТ „СТОЯН БЪЧВАРОВ“ ЧЕСТВА 100-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ НА 12 И 13 АПРИЛ

Априлскатата програма 2021

След вдигане на ограничителните противоепидемични мерки в края на март 2021 Варненският драматичен театър отново отваря врати за своята публика. Най-сетне ще се състои и отлаганото два пъти честване на 100-годишния юбилей на театъра.

На 12 и 13 април ще бъде изнесен отложеният от 12 и 13 март юбилеен спектакъл „100!“. Закупените билети за двете дати през март важат без заверка за същите дати през април. Поканените за юбилея гости ще бъдат специално уведомени за промяната.

Авторът на юбилейния спектакъл „100!“ Боян Иванов, един от най-оригиналните съвременни български режисьори, използва любимата си театрална форма скеча, за да изгради богата палитра от ситуации, персонажи и гледни точки, които поднесени с чувство за хумор и самоирония, търсят философски обобщения на релацията човек - театър. Резултатът е един атрактивен юбилеен спектакъл, в който варненските драматични артисти влагат цялата си енергия и талант.

След представлението на „100!“ на 12 април екипът ще приема поздравления за юбилея. 

След представлението на „100!“ на 13 април ще бъдат връчени наградите „Златна маска“ 2021 г. на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и хорът на Варненската опера ще поднесе своя поздрав за театралите.

 

 

На 3 април ще се играе отложената от 27 март комедия „Любовникът от ZanziБар“ от Ели Саги, реж. Атанас Атанасов. Закупените билети за 27 март остават валидни без заверка за 3 април.

На 7 април идва от 22 март "Владимир" на Матяж Зупанчич, реж. Николай Кенаров. Билетите, закупени за представлението на 22 март, важат без заверка за 7 април. 

На 15 април е предвидена класическата комедия „Двубой“ от Иван Вазов, реж. Стоян Радев Ге.К., отложена от 25 март. Билетите, закупени за 25 март, са валидни без заверка за 15 април. 

На 21 април в ГХГ „Борис Георгиев“ ще бъде представено отложеното от 23 март представление на „Поразените“ от Теодора Димова, реж. Стоян Радев Ге.К. Закупените билети за 23 март важат без заверка за 21 април.

На 26 април ще се играе отложеният от 30 март юбилеен спектакъл „100!“, за който остават валидни закупените за 30 март билети.

На 27 април следва „Любовникът от ZanziБар“. 

На 28 април завършва априлската програма с отложеното от 13 март представление на „Отело“ от Шекспир, реж. Пламен Марков. Закупените билети за 13 март важат без заверка за 28 април.

Екипът на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" благодари на зрителите за отношението и търпението.

 

TOP